Productnieuws 2021: Markbass

Nieuwe versterkers van Markbass

Merknieuws 21-01-2021 17:18

Markbass had ons al flink verwend met allerlei producten in 2020, voor dit jaar komen er weer een hoop versterkers bij.

Markbass Andrew Gouche signature amp

Allereerst mag Markbass een nieuwe topbassist toevoegen aan de familie: Andrew Gouche. De bassist is al ruim 40 jaar actief als bassist, producer, bandleider en noem maar op. Als gospel-bassist heeft hij zijn sporen ruim verdient en werkte hij met onder andere Prince, Chaka Khan, Michael Jackson, Snoop Dog, Madonna en nog veel meer.

En daar hoort natuurlijk een versterker bij. Ziehier de Little AG 1000, een solid-state versterker met ruim 1000 watt aan vermogen. Wat opvalt zijn twee knoppen voor het laag: een ultra-low voor 65Hz en een low voor 100Hz, een frequentie die Andrew graag gebruikt. Verder is er nog een ingebouwde mute-knop, bi-band limiter en de gebruikelijke uitgangen die wij gewend zijn van Markbass. Wij zijn erg benieuwd hoe deze klinkt en hopen dat Andrew er veel plezier aan zal beleven.


Little Mark IV Ninja

Richard Bona heeft al enige tijd een endorsement met Markbass en dat leverde al meerdere producten op: allereerst zijn knalgroene Ninja versterker, twee bassen genaamd Kilimanjaro en Kathmandu en nutuurlijk zijn New York 122 Ninja speakerkasten.

Nu is er de Little Mark IV Ninja met een iets minder uitgesproken groene kleur dan zijn grotere broer maar nog steeds met 1000 watt aan vermogen. Deze versie heeft ook een mute-knop maar ook twee nieuwe opties: een Old-School filter waarvan wij vermoeden dat dit een variatie op de VLE-knop is waardoor je geluid meer vintage klinkt en een Flat/Scooped Mid/FSW knop, een ingebouwde pre-eq filter. Met een gewicht van slechts 3 kilogram is dit natuurlijk prachtig.


Nano Mark II

Is 1000 watt aan vermogen toch teveel en neem je met minder ook genoegen? Geen probleem, de Nano Mark II biedt de oplossing. Deze kleine versterker gaat niet verder dan 300 watt (150 bij 8 ohm) en is voorzien van een bescheiden vierbands-equalizer. Qua formaat zou hij zelfs in je hoes kunnen passen en met een gewicht van slechts 1,45 kg zou deze uitermate geschikt zijn voor de kleine optredens.


AMS Cabinet Series

De nieuwe serie speakerkasten, de Advanced Modular Cabinet System zien er in ieder geval compact uit om mee te nemen. Deze serie kent vier modellen: de AMS 101H met een tien inch speaker en een zogenaamde "new super tweeter" met 200 watt aan vermogen, de AMS 101 zonder de tweeter, de AMS 121H, voorzien van een 12 inch speaker, 400 watt vermogen en eveneens een "new super tweeter" en de AMS 121 zonder de tweeter. We zijn erg benieuwd hoe deze zullen klinken vergeleken met de huidige speakerkasten.


Little Mark Vintage Amp

Ben je eigenlijk al tevreden over je sound en is al die poespas niet nodig? Dan is er nu de Little Mark Vintage Amp, ook een versterker met veel vermogen (1000 watt bij 4 ohm en 600 watt bij 8) maar met slechts twee knoppen, een limiter en een master. Qua uitgangen is deze ook bescheiden, slechts een speakon-aansluiting, geen fx-loop, DI-uitgang, helemaal niks. Less is more moet je maar denken.



Website Markbass

zoeken
zoeken