Productnieuws 2021: Ernie Ball Music Man

Alle kleuren van de regenboog

Merknieuws 19-01-2021 21:41

De bassen van Ernie Ball Music Man hebben hun voetnoot in de muziekgeschiedenis ruimschoots verdiend en voor 2021 komt het merkt met een flink bataljon aan nieuwe kleuren.

Music Man Stingray

Allereerst het oudste kind uit de familie, de Stingray. Geboren in 1976 en uitgevonden door Leo Fender zelf was dit de eerste viersnarige bas met een actieve eq aan boord. John Deacon, Flea, Louis Johnson, Tim Commerford en nog veel andere bassisten maakten legendarische riffs met deze bas. Qua specs is er niet zo gek veel verandert, de bas heet tegenwoordig Stringray Special en heeft nog steeds lichtgewicht aluminium hardware, elegante en comfortabale contouren waardoor makkelijk bij de allerhoogste frets komt, de ovalen slagplaat, welbekende dikke dubbelspoel-element, 3+1 kop kortom een klassieker waar je weinig aan kunt veranderen. Behalve de kleur! De bas verschijnt in maar liefst acht verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen: Amethyst Sparkle, Black, Snowy Night, Raspberry Burst, Smoked Chrome, Speed Blue, Burnt Ends (naar dat lekkere gerecht) en Forest Green.





Stingray-5 Special Bass

Maar met de komst van vijfsnarige bassen kon ook Music Man niet achterblijven. In 1987 was daar de Stingray-5 zodat bassisten nog lager konden spelen. Eveneens had deze bassen de mooie contouren, een hals waarbij je zonder moeite bij de bovenste frets kwam, 4+1 kop, de bekende Music Man Humbucker en lichtgewicht aluminium hardware. Voor de Stringray-5 Special zijn eveneens acht nieuwe kleuren beschikbaar: Frost Green Pearl, Black, Snowy Night, Raspberry Burst, Smoked Chrome, Speed Blue, Burnt Ends (wil iemand een bordje opscheppen?) en Amethyst Sparkle.




Bongo Bass

Tja, de meningen zijn verdeelt over de bas wiens uiterlijk doet denken aan dat ene onderdeel van ons sanitaire bestaan. Maar ook de Bongo telt gewoon mee, het modernste telg uit de Music Man basfamilie. Met zeer gladde en ronde vormen, de dubbele cutaway, 24 frets voor twee octaven, neodynium elementen met een vierbands eq, een of twee elementen en een 18-volt voorversterker is de Bongo van alle markten thuis. De nieuwe Bongo 4 komt dan ook in een Harvest Orange uitvoering. En dat was het ook.



Kortom, genoeg nieuwe kleuren om uit te kiezen dus voor Music Man liefhebbers in 2021!

Website Music Man

zoeken
zoeken