Productnieuws 2021: Sandberg

Signature voor Martin Mendez

Merknieuws 18-01-2021 17:12

Martin Mendez is de bassist van de progressieve Zweedse metalband Opeth. Hij speelde al jaren op bassen van het Duitse merk Sandberg, maar nu is er een model dat zijn naam draagt.

De Martin Mendez Signature is gebaseerd op de Sandberg California TT Passive. De bas heeft naar keus een elzen of essen body met een afwerking van wit of matzwart (hoofdfoto), die licht kunstmatig verouderd is. Een lichte relic, zou Fender zeggen. De hals is van esdoorn en zit - zoals meestal bij Sandberg - met zes schroeven stevig aan de body. De toets is ebben of esdoorn en in het laatste geval, krijg je er stemmig zwarte blokinleg bij. En dan kan je ook nog eens kiezen uit een vier- of vijfsnarige versie, waarbij de mensuur van de vijfsnarige versie met 35" precies een inch langer is dan de viersnarige.



We hebben het over een bassist van een metalband, dus de hardware is natuurlijk zwart. De elementen zijn een keuze van Martin: Sandberg gebruikt Delano JMVC elementen die iets meer richting de brug zijn geplaatst. Naast een volumeknop en een balansknop voor de elementen, kan je wat hoog wegdraaien met de treble cut.



Uiteindelijk gaat de Sandberg Martin Mendez Signature op de trilmachine en het resultaat is een passieve old-school bas die lekker ingespeelt voelt. 

Meer info, specs en foto's vind je via de Sandberg-website. De importeur voor Nederland en België is TH Music.

zoeken
zoeken