Productnieuws 2021: Ashdown

Een equalizer, een krukje, een voorversterkers en bluetooth

Merknieuws 18-01-2021 14:17

De tijd dat je bij Ashdown door de bomen het bos niet meer zag is voorbij. Het Britse versterkermerk heeft alweer een poos een overzichtelijke reeks versterkers voor beginners, gevorderden en pro's. En daar komen nu wat mooie producten bij.

De een houdt van zo weinig mogelijk knoppen terwijl de ander zijn of haar bastoon tot in de detail wil kunnen instellen. Voor de laatste groep is deze grote Ashdown zeer geschikt; hoewel de liefhebber van weinig knoppen het er ook wel mee zou kunnnen vinden. De 12-Band 600 - eigenlijk een herintroductie, want dit model bestond ooit als de MK.500 - heeft maar een paar knoppen, maar met de 12-band EQ is je sound zeer fijn te tweaken. En met 600W kan deze krachtpaster alle podia aan. In ponden kost de 2-Band 799, wat neerkomt op ongeveer € 900,-

Steeds meer bassisten gebruiken speakerkastsimulaties of nemen rechtstreeks op via een DAW. En dan heb je natuurlijk nog de bassisten zonder speakerkast op het podium. Je wilt toch een lekkere sound en dan is een voorversterker met buizen wel heel fijn. De CTM-Tube-Pre kost omgerekend zo'n € 560,- en heeft genoeg aan boort om je toon helemaal naar wens neer te zetten. Het compacte apparaat - 1HE hoog en in een rek te monteren - is met een transformator geïsoleerd en het heeft een Post DI-uitgangm een effects loop en toonregeling voor laag, midden en hoog. Met de unieke Feedback-knop ga je van modern naar klassiek en er is een Drive om de boelm wat ruiger te maken... ...maar je kan ook gewoon lekker de buizen over hun nek laten gaan. Over buizen gesproken: De CTM-Valve-Pre heeft een s ECC81, ECC82 en een ECC83 aan boord.

Wij vinden de Studio Speaker Stool heel leuk! Natuurlijk kiezen we allemaal onze versterker uit op hoe deze zit - toch? - en dit is misschien wel de lekkerst zittende speakerkast. De 1x10" van dit kabinet kan 150W aan op 8 ohm en er is een apart vakje met een klepje om snoeren, effecten en andere kleine dinge in op te bergen. Natuurlijk wil je deze thuis hebben! Onderaan deze post vind je twee extra foto's van de achterzijde.

En eventueel kan je hem aansluiten op de Studio 210 en dat is de  - lichtgewicht - 2x10" broer van de al bestaande 115 met 1x15".

Dan is er nog een nieuwe versie van de Tone Pocket - in wit en zwart - en er is een Bluetooth versie met een kek antennetje, die je audio dus via deze Nederlandse vinding streamt. Dit is een handige koptelefoon-of opneemversterker voor thuis, onderweg, backstage, op school en dus eigenlijk overal. De voorzijde zie je op de hoofdfoto en de achterzijde hieronder:

Voor alle productdetails en de rest van de prijzen (In Britse Ponden) verwijzen we je graag naar de onderstaande websites. We komen later nog terug op de nieuwe Pro FX-pedalenserie.

Ashdown-website
Total Sonic








zoeken
zoeken