Productnieuws 2021: Spector

Waaierfrets en top-elektronica voor nieuwe series

Merknieuws 14-01-2021 10:59

Spector Musical Instruments komt met twee nieuwe series: NS Dimension en NS Ethos. In de nieuwe series zien we naast typische Spector-kenmerken exotische houtsoorten, top-elektronica en zelfs waaierfrets.

Als je de Spector’s NS Dimension Series - hoofdfoto - ziet, herken je het model meteen. Ned Steinberger – NS dus – ontwierp het ooit en inmiddels is het een van die bekende basmodellen. Warwick bouwde het model ooit in licentie en na diverse wijzigingen veranderde het in de huidige Streamer. Het NS-ontwerp is nog steeds de basis van Spector en we zullen de grap niet maken dat het model loopt als een trein. In deze nieuwe serie wordt het iconische ontwerp gekoppeld aan wat we kennen als waaierfrets, fanned frets of – we zien deze term steeds vaker – multi-scale. Deze naam is gekozen omdat er geen vaste mensuur is. De effectieve snaarlengte wordt steeds korter bij de dunnere snaren.

De Dimension heeft een doorlopende hals, er worden prachtige houtsoorten gebruikt en de bas maakt gebruik van de nieuwste Fishman Fluence elektronica.



De NS Ethos Serie maakt gebruik van het bekende ontwerp, maar gecombineerd met nieuwe kleuren en de beste elektronica dat Aguilar te bieden heeft. Natuurlijk hebben we onlangs gemeld dat Spector's moederbedrijf Korg ook dit versterker- en elektronicamerk heeft overgenomen. Dit nieuws lees je via deze link.

In het persbericht meldt Spector'manager John Stippell:
'De NS Dimension en Ethos Series representeren de toekomst van Spector. Met eigenschappen van de duurste Amerikaanse modellen, hebben deze modellen de beste materialen, gecombineerd met fantastische nieuwe kleuren en top-elektronica. Met deze nieuwe instrumenten wordt het spel van bassisten naar nieuwe hoogtes gebracht.'

De NS Dimension is leverbaar in de kleuren Haunted Moss Matte – een prachtige naam! - of Super Faded Gloss. We hebben nog geen Euro-prijzen, maar in de VS is het viersnarige model vanaf $1.999,99 leverbaar en de vijfsnaar kost honderd dollar meer. We verwachten ongeveer dezelfde bedragen in Euro's. De NS Ethos is beschikbaar in Interstellar Gloss of Super Faded Black Gloss en prijzen starten bij $1.799,99 voor vier snaren en honderd dollar meer voor een aanvullende lage B.
Beide series zijn begin 2021 leverbaar.

Spector-website
Voerman Amersfoort-website

zoeken
zoeken