aanmelden
Productnieuws 2021: Aguilar DCB P en J Pickups
Nieuwe elementen van Aguilar.
Merknieuws 13-01-2021 20:15
Onlangs werd bekend gemaakt dat Aguilar werd overgenomen door Korg. Gelukkig stopt het bedrijf niet met innoveren!

Aguilar komt met de DCB P en J elementen, DCB is de afkorting van Dual Ceramic Bar, een ontwerp dat Aguilar gebruikt voor hun elementen. In dit geval gaat het om de P, J, P/J en een vijfsnarige J element waarmee het merk een nieuw en uniek geluid wilt brengen voor deze welbekende elementen.
Het zijn passieve elementen die we normaal gewend zijn maar deze zijn hum-cancelling waardoor je ongeacht de situatie geen vervelende bijgeluiden krijgt die je bij sommige bassen wel hebt. Daarnaast hebben ze een veel hogere output dan andere passieve elementen maar is de frequentie response hetzelfde gebleven, iets wat weleens anders is bij actieve of elementen met een extra winding. En omdat er geen magnetische pooltjes in zitten maak de afstand tussen je snaren ook niet meer uit. Ze klinken vol en rijk, hebben veel sustain en een goede dynamische response, kortom alles wat een bassist zoekt maar toch iets anders wilt proberen.
De DCB-4P, DCB-4J, en DCB-4PJ zullen vanaf februari op de markt worden gebracht en de DCB-5J vanaf maart, je kunt ze alvast bestellen bij je Aguilar dealer.

Website Aguilar