aanmelden
Productnieuws 2021: Fender wordt 75
Met twee P's en twee J's
Merknieuws 13-01-2021 09:21
In 1946 startte Clarence Leonidas 'Leo' Fender het merk Fender Electric Instrument Company en we kunnen wel zeggen dat hij de instrumentwereld veranderd heeft. Om dit 75-jarige jubileum te vieren komt Fender – naast de bijbehorende gitaren – met twee Precions en twee Jazz-bassen.


De 75th Anniversary Jazz Bass – met een speciaal logo in het halsplaatje - is afgewerkt in Diamond Anniversary met de kop in dezelfde kleur als de body. We zien een esdoorn hals en toets, met een modern C-profiel, medium jumbo frets en een satijnafwerking die een ingespeeld gevoel aan de hals geeft. De bas heeft verder Vintera ‘60s Jazz Bass-elementen en je krijgt er een luxe gigbag bij. De richtprijs is € 999,-


Zoals gezegd is er ook een Precision met dezelfde specs en prijs, alleen de P heeft een Vintage-style ‘50s Precision Bass -element.


Dan hebben we nog de 75th Anniversary Commemorative Jazz Bass is in een prachtige 2-Color Bourbon Burst finish over een essen body. De vergulde hardware past erg mooi bij de burst. Ook hier zien we weer een esdoorn hals en toets met een C-profiel en een satijnafwerking, maar ook gerolde toetsranden. De hiel is afgeschuind voor een beter bereik van de hogere posities. De bas is voorzien van een HiMass-brug en Custom Shop ’60s Jazz Bass-elementen. Ook deze bas wordt geleverd in gelimiteerde editie en bij deze bas – met een prijs van € 2.199,- – wordt een certificaat en een koffer geleverd. De koffer is Inca Silver met een Lake Placid Blue plush interieur.


De Precision-broer is even duur, heeft dezelfde specs, maar natuurlijk een ander element. Deze keer zien we een Custom Shop ’62 P Bass-element.

Fender-website