Poductnieuws 2021: Phil Jones PE-5

Voorversterkerpedaal van Phil Jones.

Merknieuws 12-01-2021 16:51

Aguilar, Trickfish, MXR, Sadowsky, Sansamp en Markbass. Allemaal brachten ze voorversterkers uit in stompbox vorm. Nu is het de beurt aan Phil Jones.

Phil Jones brengt ons de PE-5, een pedaal dat is ontworpen voor zowel de elektrische bas als de contrabas en heeft een uitgebreide vijfbands eq, fungeert als voorversterker, direct-box en signaal booster.



The PE-5 is voorzien van een unieke omschakelbare input impedantie waardoor je het pedaal kan matchen met zowel een magnetisch element als met een piezo-element, in beide gevallen is het spectrum breed genoeg. Daarnaast is het een signaal-booster ter compensatie van elementen met een lage output en zorgt voor ample drive voor elke versterker. De input level en gain knoppen zijn zo ontworpen om precies de output van je element met een versterker te matchen. De line-uitgang is sterk genoeg om in een power-amplifier of powered speaker te pluggen.



De vijfbands-eq is een hoog precisie equalizer wat wil zeggen dat elke boost of cut level identiek is aan elk band, daarnaast is elke q-factor van de band identiek waardoor het makkelijk wordt om de ideale toon te maken. Deze frequenties zijn met veel zorg gekozen met de bas in gedachte zodat de sound snel naar de wens van de bassist kan worden aangepast. Zo is er Lo Bass (50Hz), Hi Bass (160Hz, Mid (630KHz), Lo Treble (2.5 KHz) en Hi Treble (12KHz).



De DI-uitgang is van hoge kwaliteit die studio en live mixers kan evenaren. Daarnaast heeft het een hoge signal-to-noise ratio en is er een groundlift-knop om die vervelende brom eruit te halen mocht je er last van hebben.



De PE-5 wordt gevoed via een 9 volt adapter of de ingebouwde lithium batterij kan worden opgeladen met een usb-kabel. Daarnaast is het pedaal voorzien van een mute-knop en een true-bypass. Een stevige aluminium huls beschermt het pedaal waardoor het nog jaren meekan. Het ziet er in ieder geval solide uit en wij zijn erg benieuwd hoe deze klinkt.

Website Phil Jones Bass

zoeken
zoeken