Darkglass ADAM

Alleskunner van Darkglass

Merknieuws 09-12-2020 10:05

Tegenwoordig zijn pedalen geen stompboxen maar complete machines waarmee je alles kunt, de ADAM van Darkglass behoort zeker tot deze categorie.

De Darkglass ADAM, dat voor "Aggresively Distorting Advanced Machine" staat, is het nieuwst telg uit de Darkglass familie. Het apparaat is een samenwerking tussen het Finse bedrijf en een bekend gezicht uit de metal-scene: Adam "Nolly" Netgood. Het pedaal emuleert precies Nolly's persoonlijke arsenaal aan sounds die na jaren ploeteren en puzzelen in een stombox zijn vastgelegd.



De ADAM heeft drie voetschakelaars die je volledig zelf kun programmeren. Met elk van deze kun je je eigen unieke mix van compressie, distortion, impulse responses, eq-parameters en signal-chain maken en opslaan. Daarnaast kun je de zesbands-equalizer met een lichte aanraking (net als met een touch-screen) zo precies mogelijk instellen naar jouw wens.



Daarnaast kun je net als andere Darkglass pedalen deze aansluiten op je PC met een USB-C aansluiting. Ook een Direct Out voor opnames en FOH is aanwezig net als een gebalanceerde stereo-uitgang voor studiomonitoren.
Verder is er nog een midi-ingang, aansluiting voor je koptelefoon met bijbehorende volumeknop en is hij voorzien van een zeer accurate stemapparaat die ook goed werkt bij lage stemmingen. Een 9-volt voeding voorziet het apparaat van stroom en weegt slechts 700 gram.

Website Darkglass

zoeken
zoeken