Ulrich BassDesign Retro 57

Extreem modern en vintage

Merknieuws 29-11-2020 16:59

Als je van traditionele bassen houdt maar ook van moderne gemakken heeft Ulrich BassDesign nu iets moois gemaakt.

Ulrich BassDesign heeft een nieuwe serie bassen gemaakt die de naam Retro 57 draagt. Zoals de titel doet vermoeden worden ontlenen deze bassen zich aan de levensstijl, ontwerp en instrumenten van de jaren '50 van de twintigste eeuw en worden ze ook nog eens met de hand gemaakt. De bas heeft verschillende opties voor de elementen (Precision, Jazz, Music Man of zelfs een combinatie) die worden geplaatst in een lichtgewicht body gemaakt van sparrenhout in combinatie met esdoorn, die ook nog eens extra dun wordt gemaakt.

"Onze Retro57 serie combineert een superieure vintage look met de benodigdheden voor de moderne bassist" aldus het bedrijf. "Speciaal geselecteerd materiaal, element combinaties en andere onderdelen worden gebruikt die al jaren goed werken voor de bas. We hebben al deze onderdelen meegenomen in ons ontwerp, de ergonomie, sound en speelbaarheid nog beter gemaakt in samenwerking met muzikanten".

De Retro 57 heeft nog andere opvallende extra's zoals de open kop die weer inspiratie haalt uit de akoestische gitaar, terwijl de magnetisch elektronische controle plaat is bedekt met v-vormig tweed-stof. Met een gewicht van ongeveer 2,7 kilogram is de bas extreem licht.

"Om schouder- en rugpijn te voorkomen door het lang spelen maken wij onze body's extreem dun" zegt het bedrijf. "Ondanks dat het een solid body is wegen onze bassen veel lichter dan andere modellen op de markt. In combinatie met ons contructiesysteem leidt dit tot een snellere attack en een precieze sound. Om de bas in ideale speelpositie te houden zit de bovenste strap knop bij de elfde fret.

De Retro 57 is verkrijgbaar vanaf €2815 en daar krijg je ook een hoes, band en certificaat bij.

Website Ulrich BassDesign

zoeken
zoeken