Bergantino Forte D

Lichtgewicht met buis.

Merknieuws 22-11-2020 17:03

Transistor of buis, of toch allebei? Bergantino brengt ze samen.

De ene bassist speelt op een transistorversterker, de ander is een buizenpurist. Gelukkig kun je tegenwoordig ook een combinatie aanschaffen met de voordelen van beide versterkers. Bergantino heeft hun Forte serie uitgebreidt met de Forte D, een 800 watt versterker die gebruikt maakt van het door het bedrijf ontwikkelde Big Fat Tube (BFT) technologie.

"Het BFT-circuit geeft bassisten precies wat ze te gek vinden aan buizenversterkers maar wel in een makkelijk te gebruiken en compact formaat" aldus Bergantino. "Van sprankelend hoog tot mild buizenrandje tot aan een smerig overdreven shredgeluid en alles wat daar tussenin zit. Geen zorgen, als je dat geluid niet mooi vindt en meer een clean geluid zoekt zet je de BFT gewoon uit".

De Forte D is ook voorzien van Bergantino's nieuwe Parallel Dynamic Circuitry, een ingebouwde compressor die geïntegreerd is met de BFT. Volgens het bedrijf geeft het je sound een iets gevoeliger dynamiek voor de bassist.

Daarnaast heeft de versterker een vierbands-eq en een Bright-knop voor meer presence. Aan de achterkant bevinden zich nog twee Speakon-uitgangen, XLR-aanlsuiting met een pre/post eq en ground-lift knop, effects-loop, een tweede Line uitgang en aansluiting voor je koptelefoon. Aan de voorkant zit nog een aansluiting voor een mp3-speler of ander geluidsbron. Ook is er een knop om de weerstand van de versterker aan te passen van 2 ohm (bij 800 watt), 4 ohm (bij 750 watt) en 8 ohm (bij 350 watt). De versterker is vanaf december verkrijgbaar vanaf $999,99.

Website Bergantino

zoeken
zoeken