aanmelden
download (1)
bekijk alle 2 foto's
blogde bassist pluseventsmerknieuwsmuzieknieuwstests
Sandberg Victor Brandt
En lees ons interview met Victor
Merknieuws 16-11-2020 10:51
In DB53 las je een interview met de sympathieke metalbassist Victor Brandt, die wat wijze lessen had om het in een band vol te houden. In het interview spraken we al over zijn nieuwe bas, maar nu zijn alle details bekend. Je leest het interview ook nog eens na in dit webartikel.

Laten we beginnen met het interview. Als je in dit artikel op het PDF-logo klikt, opent het interview uit DB53 in een apart scherm. In het interview vertelt Victor dat hij is overgestapt van Warwick naar het eveneens Duitse Sandberg. Het blijft gewoon een Explorer-model, maar dan net even anders.

De bas van de Dimmu Borgir-bassist is gebaseerd op de ooit door ons geteste Forty Eight. En weer een link: die test lees je hier. Victor's versie is voorzien van een Sandberg Black Label SplitCoil en een Sandberg Single Coil T Pickup in een net iets andere positie dan normaal, zodat de bas volgens het merk hard, luid, agressief en bijtend is. De Sandberg is voorzien van een 3band EQ en is passief te schakelen voor nog meer geluidsmogelijkheden. 


Video: Vic over zijn bas.

Het zwarte is verkrijgbaar met een lezen body met een kunstmatig verouderde afwerking of in essen met een matzwarte afwerking. Met 22 frets heb je alle ruimte om de hoogte in te gaan. Meer weten? Hier is een link naar alle info over de bas.