aanmelden
Fodera Tony Grey Monarch Headless 6 Elite
Tony Grey verder zonder kop
Merknieuws 24-10-2020 20:58
Koploze bassen zijn niet nieuw en merken als Steinberg en Ibanez maken mooie exemplaren. Maar Fodera kan het ook...

Fodera heeft samengewerkt met bassist Tony Grey om zijn al bestaande signature bas een update te geven en het resultaat is de nieuwe Tony Grey Signature Monarch 6 Elite Headless Bass. De bas, die voorzien is van Fodera/Duncan dual coil elementen en bijpassende ramp, kreeg afgelopen jaar een make-over om het instrument zo compact en licht van gewicht mogelijk te maken zonder de toon en bespeelhaarheid te verliezen.

"Omdat Tony zo onder indruk was van het Mini MG model was het meer dan logisch om in dezelfde richting verder te gaan" aldus het bedrijf. "Vandaar een koploos model, een mensuur van 30.75 inch en een ruimte tussen de snaren van 16,5 millimeter komt de bas van Tony Grey daar zeker in de buurt. Hij past zelfs een een gewone gitaarhoes! De toon vna het instrument is gigantisch en zelfs zonder versterker is de resonantie enorm. De prachtige details met Japans esdoorn maakt deze bas een feest voor het oog.

Andere details zijn een body van mahonie met holle kamers, gevlamde esdoorn toon blok, Macassar ebbenhouten toets en een Fodera/Pope vierbands voorversterker. Van de prijs valt je kop trouwens ook van je romp, $13.940.

Website Fodera