aanmelden
Fender American Professional II Series
Bassen voor veel spelende pro's
Merknieuws 19-10-2020 10:43
In 2016 werd de American Standard Series vervangen door de American Professional Series en nu is er dan generatie 2, die volgens Fender allerlei door de speler gesuggereerde verbeteringen heeft: De Fender Professional II Series.

De nieuwe Professional II Series wordt behoorlijk met de hand gemaakt in het stadje in de VS met de onfortuinlijke naam Corona. Dit ligt iets ten oosten van Fender's originele plek Fullerton.

Video: de Jazz.

Fender heeft volgens het persbericht vier jaar lang geluisterd naar spelers en de bassen nog fijner gemaakt. We zien onder meer een halsprofiel in verschillende C-vormen, gerolde randen van de toets voor een ingespeeld gevoel en een afgeronde hiel om beter bij de hoge posities te komen. Verder hebben de modellen zogenaamde 'staggered' stemmechanieken, die de snaren automatisch iets naar beneden duwen en V-MOD II elementen. Deze grommen en duwen wat meer in de P en geven meer kracht en helderheid in de J. 

 

Video: en de P.

De serie omvat zeven basmodellen met de Precision als viersnarig, rechts- en linkshandig model en de Jazz als viersnarig of vijfsnarig model, naar keuze linkshandig en ook nog rechtshandig en fretloos.

 

 

Video: en ten slotte de hele serie.

Verder zien we de bekende Hi-Mass bruggen en enkele mooie nieuwe kleuren. Naast enkele bekende kleuren valt vooral de kleur Mercury op, die ons qua sfeer een beetje doet denken aan de Antiqua Burst van weleer. Hieronder zie je een P in deze kleur.

Via onderstaande website zie je alle modellen en kleuren. De bassen zijn begin 2021 verkrijgbaar en alle modellen zitten rond de € 2.000,- 

Check hier alle modellen.