aanmelden
Danelectro '59DC short scale
De shortscale-manie raast door!
Merknieuws 16-10-2020 16:04
Op de NAMM-show in Anaheim - afgelopen januari- telden we negen nieuwe shortscale-bassen van onder meer Sandberg, D. Lakin, Ashdown, Schecter Fender, G&L, Music Man en Sire. En nu is er weer een. En wat voor een! Danelectro levert eindelijk een korte versie van de '59DC.

'59 staat natuurlijk voor het originele modeljaar en DC voor Double Cut, oftewel een dubbele cutaway. Dit model werd - als short scale - bekend door diverse (punk)bands - denk aan Fat Mike van NOFX en Tom Radsma - en de laatste jaren was er alleen een longscale heruitgave leverbaar. Deze bas - in copperburst-versie - is destijds natuurlijk uitgebreid in De Bassist getest.Nu is er dan de nieuwe Danelectro ‘59DC short scale en deze wordt geleverd in een zwarte 'metal flake'-afwerking (hierboven), in koper (hoofdafbeelding) en in vergeeld wit (hieronder).Verder is de bas typisch Danelectro met een holle body, de kop die doet denken aan een colaflesje, twee alnico lipstick-elementen en twee gestapelde knoppen, zodat ieder element een toon- en volumeregeling heeft. Voorts is er een elementschakelaar voor een snelle wisseling.

Anders dan sommige andere Dano's, heeft deze bas vier aparte metalen zadels en geen staafje palissander. Uw hoofdredacteur is fan van de Longhorn-reissue en als deze net zo goed klinkt, zit het wel snor. 

Danelectro-website
Danelectro-instagram
Danelectro-facebook
Danelectro-twitter
Danelectro-youtube