Yamaha Billy Sheehan Attitude 30th Anniversary

Signature bas is jarig.

Merknieuws 06-10-2020 10:02

Yamaha werkt nu 30 jaar samen met de bassist, tijd voor een feestje!

Billy Sheehan kennen wij van Talas, Mr Big, Steve Vai, David Lee Roth, Sons of Apollo en nog veel meer bands. Inmiddels gebruikt hij al ruim 36 jaar Yamaha bassen en zijn eigen "Attitude" bas met onder andere uitgeholde frets en twee uitgangen die hij op zijn originele bas "The Wife" zijn inmiddels zijn handelsmerk geworden.

"The Wife" was de inspiratie achter de Attitude 30th, met behulp van Pat Campolattano, hoof design en gitaarbouwer, Yamaha Guitar Group, heeft de bas alle elementen, bespeelbaarheid en feel die aan de verwachtingen van Billy voldoen.

"Na decennia van spelen met plezier over de hele wereld met deze bas ben ik blij dat we dit instrument kunnen uitbrengen, de Attitude 30th Anniversary". Een hommage aan het origineel maar ook een instrument om mee de toekomst in te gaan samen met andere bassisten" aldus Billy.

De bas is gemaakt in Japan en heeft een Sunburst Finish met een mooie tortoise slagplaat, hardware van nikkel, een vintage esdoorn hals met hoog op de nek de uitgeholde frets, DiMarzio Woofer en DiMarzio Will Power split-element en twee uitgangen. Er worden slechts 30 van deze bassen gemaakt maar zijn wel voorzien van een nummer en handtekening van Billy, samen met nog een extra slagplaat die voorzien is van een handtekening. De bas is verkrijgbaar vanaf ongeveer $7000.

Website Yamaha

zoeken
zoeken