Sadowsky Vintage Tone Control Retrofit en Onboard Bass Preamp

Sadowsky brengt losse voorversterkers uit.

Merknieuws 22-09-2020 21:43

Tegenwoordig kun je losse voorversterkers kopen en die in je bas laten bouwen, waaronder Sadowsky.

Sadowsky en Warwick stellen nu twee inbouw componenten beschikbaar: de Sadowsky Vintage Tone Control (VTC) Retrofit Kit en de Onboard Bass Preamp (controleplaat met vier knoppen). Beide voorversterkers kunnen worden gebruikt om je oude Sadowsky leven in te blazen of om je Jazz bas de Sadowsky sound te geven.

De VTC Retrofit kit heeft een tandem-achtige potentiemeter voor laag en hoog, een push/pull knop voor je passieve toonknop en alle benodigheden om alles in elkaar te zetten." De VTC control is passief en de maximale setting is een vlakke eq, hoe meer je de control-knop naar beneden draait des te meer high-end in het signaal zal worden verzwakt.

Enigszins vergelijkbaar heeft de Onboard Bass Preamp alles wat je nodig hebt om deze te installeren in een Jazz bas type. Het bedrijf zegt dat moderne actieve Jazz bassen met een jack-ingang aan de zijkant en een ruimte voor de batterij weinig aanpassingen nodig hebben. Passieve bassen zullen de jack-uitgang naar de zijkant moeten verplaatsen om ruimte te maken voor de batterij. De vier knoppen zijn voor volume, pick-up blend en de VTC's gestapelde laag en hoog.

De VTC Retrofit Kit is vanaf november vekrijgbaar vanaf $119 en de Onboard Bass Preamp in oktober vanaf $199.

Website Sadowsky

zoeken
zoeken