DiMarzio Billy Sheehan Relentless Middle

Bassist komt met eigen element.

Merknieuws 21-09-2020 21:47

Bassisten krijgen in de loop der jaren hun eigen signature versterker, bas of set snaren maar elementen zie je niet zo vaak. DiMarzio komt nu met iets leuks.

Bassistshredder Billy Sheehan kennen van zijn chops en zijn Yamaha bas met twee uitgangen die hij zelf ooit in elkaar heeft gezet. Naast een set eigen Rotosound snaren heeft hij met DiMarzio nu een element ontwikkeld.

Het is een Precision-element met een metalen huls die de naam Relentless Middle draagt. "Billy houdt veel van het geluid van DiMarzio elementen maar zijn manier van spelen zorgde ervoor dat hij het uiterlijk aanpastte, hij gebruikte epoxy om de scherpe randjes eraf te halen. We hebben het ontworpen samen met Billy en alle scherpe hoeken eraf gehaald. De vorm is aangepast aan de radius van de hals en de snaren, de montage is aangepast naar een robuuste 1/8'' circuit board zodat je geen last hebt van uitstekende schroeven".

Het element heeft 50 procent meer output dan traditionele passieve elementen met een extreem lage elektromagnetische storing, volgens DiMarzio kun je zelfs de snaren buigen zonder volume te verliezen dankzij het brede magnetische veld.

De DiMarzio Relentless Middle zal je bas nieuw leven inblazen, bespeelbaarder maken en kan alles aan van Motown tot metal. En natuurlijk houdt ie van distortion. Beschikbaar in de kleuren nikkel, goud en zwart metaal met een prijs van $199,99.

Website Dimarzio

zoeken
zoeken