aanmelden
PHD Ergonomic Lightweight Bass
Vederlicht ergonomisch ontworpen bas.
Merknieuws 07-09-2020 21:37
Er zijn verschillende manieren om je bas lichter te maken, de kop eraf of gaten boren in de body. Er zijn ook bassen die al licht van zichzelf zijn.

PHD is een titel maar ook de naam van een merk vederlichte bassen. Parizard Hatcher maakt zelf bassen en zij heeft nu de ELB oftwel de Ergonomic Lightweight Bass ontworpen, een instrument dat ten goede komt aan de bespeelbaarheid ervan maar ook je eigen fysieke gezondheid."Deze bas heeft een ergonomisch ontworpen body waardoor de bas op het been van de speler kan rusten en de hals schuin omhoog steekt (een hoek van 45 graden om precies te zijn)" aldus Parizad." Deze hoek maakt het makkelijker voor de speler om de schouders te laten ontspannen, de elleboog zit precies achter de pols waardoor deze niet wordt overbelast en je dus blessures kunt voorkomen." Dit concept bereikte ik door mijn kennis van het bouwen van gitaren en werken met bassisten die last hebben van tendinitis (peesontsteking) of een carpaletunnelsyndroom. De cutaway aan de onderkant helpt hier aan mee maar ook het zwaartepunt en de niet te zware hals tellen mee.

De bas zelf is gemaakt van moerasessen hout met een esdoorn toplaag en achterkant. De hals is van esdoorn met een fretloze Macassar ebbenhouten toets met glow-in-the-dark stippen aan de zijkant. Qua elementen zit er een dikke Nordstrand Fat Stacks onder een mooie ebbenhouten huls met een Nordstrand driebands eq. De gouden hardware is van Hipshot en Dunlop.

Voor zo'n stukje innovatie betaal je echter geen startprijs, een vijfsnaar van dit model kost $4000.

Website PHD Bass Guitars