Fender Roasted Maple Vintera 50's Precision Neck

Hals van Precision apart verkrijgbaar.

Merknieuws 12-08-2020 10:10

Vind jij gevlamde esdoorn halsen te gek? Dan heeft Fender nu iets leuks.

Fender bracht al eerder de vintage Vintera Series uit als een eerbetoon aan de instrumenten die zij in de eerste drie decennia van hun bestaan maakte. Nu zijn deze halsen als los onderdeel verkrijgbaar.

"Ze worden gemaakt in dezelfde fabriek als waar de Vintera serie wordt gemaakt (Ensenada in Mexico) en hebben de klassieke looks van toen voor de bassist van vandaag. Behalve dat deze er prachtig uitziet kan de hals beter tegen vochtige omstandigheden en de problemen die daarbij komen kijken. Bovendien hebben ze meer sustain en geven ze de instrumenten een unieke toon."

De hals is gebaseerd op die van de Vintera 50's Precision bas. De nek heeft 20 frets, een radius van 7.25" en een c-vormige hals. De topkam is van synthetisch bot en een vintage-style truss rod adjustment, wat betekent dat je wel de hals van de bas moet afhalen mocht je deze willen aanpassen. Tenslotte heeft de toets een prachtige glossy afwerking en een satin finish op de hals.

"Omdat de Fender halsen nog niet standaard op de body's worden geplaatst moeten ze wel door professionele mensen onder handen worden genomen" zegt Fender. Denk bijvoorbeeld aan het vijlen van de topkam,werk aan de frets, het schroeven van de hals in de body en de gebruikelijke setup procedures"

Mocht dat je niet afscrhikken kost zo'n hals $399,99.

Website Fender

zoeken
zoeken