aanmelden
Tree Picks Ebony Bass Pick
Plectrum gemaakt van ebbenhout
Merknieuws 24-07-2020 09:24
Ben je je gele Dunlops zat of raak je ze te vaak kwijt? Tree Picks heeft een mooi alternatief.

De discussie 'vingers of plectrum' is al net zo oud als de basgitaar zelf maar Paul McCartney, Carol Kaye, Justin Chancellor, Lemmy, Bobby Vega en natuurlijk Herman Deinum hebben allang al bewezen dat basgitaar spelen met een plectrum prima kan.

Zo hebben we allemaal weleens de Dunlop van onze collega gitarist geleend voor een nummertje en zijn we deze 10 minuten later alweer kwijt of vinden we ze terug in de wasmachine. Het Canadese Tree Picks kan er voor zorgen dat je ze minder snel kwijtraakt, al was het alleen maar vanwege de prijs.

Tree Picks heeft voor de bas een plectrum gemaakt van ebbenhout en heeft een dikte van 1.9 mm. "Deze plectrum heeft een warmere toon dan het gebruikelijke plastic en de driehoekige vorm zorgt ervoor dat het langer meegaat" aldus het bedrijf.

De plectrums worden gemaakt in Calgary, Canada en worden wereldwijd verscheept. Ze komen in pakjes van 3 en kosten maar liefst $19,99 maar als je een pakje koopt worden daarvoor per plectrum nieuwe bomen geplant ter compensatie.

Website Tree Picks