Schecter Corsair Bass

Semi-solid met een vleugje Peter Hook

Merknieuws 06-07-2020 11:09

Schecter komt met een halfholle bas. Verkrijgbaar in zwart en goud en met de bindingen ziet het geheel er gevaarlijk en chic uit. Zei iemand Peter Hook?



De laatste jaren zien we twee duidelijke trends in basland. Eerst kwamen er vele merken met halfholle bassen - denk aan Höfner, Gibson, Gretsch, Warwick, Hagstrom en zelfs Fender met de Coronado-heruitgave - en nu komt werkelijk iedereen met een short scale. Op de NAMM zagen we zo'n tien nieuwe short scales!



Schecter doet het andersom. Onlangs werd de short scale Banshee gelanceerd - check deze link voor het bericht - en nu komt het merk met een long scale 'semi-solid'. 



De Corsair Bass is gebaseerd op de gelijknamige bas en zoals vele halfholle bassen is ook de Corsair schatplichtig aan de Gibson EB2/Epiphone Rivoli. De Corsair is echter een van de weinige long scale-bassen van dit type en ook nog eens actief. De gouden versie doet ons weer een beetje denken aan de geheel holle Epiphone Jack Casady Bass, eveneens met een 34" mensuur.

De in Indonesië gebouwde bas is voorlopig alleen in het zwart, goud en rechtshandig leverbaar. We zien onder meer een ebben toets, met een fijn smalle topkambreedte van 38mm. De hals is van esdoorn en zit gelijmd aan een halfholle esdoorn body. Op de body zien we Thunderbird-achtige elementen - EMG TBHZ - die worden aangestuurd door actieve elektronica. Qua knoppen zien we een volume, blend en een 2band EQ, eveneens van EMG. De brug is tune-o-matich achtig en doet ons denen aan die van de long scale Verythin van Höfner.
Achterop de bas zit een keurig batterijvakje.

De richtprijs is nog niet bekend.


Schecter-website
Voerman Amersfoort

 

zoeken
zoeken