Eastwood Magnum Bass

Bas keert terug uit de dood.

Merknieuws 25-06-2020 10:07

Alle bassen heb je al maar toch wil je iets aparts , misschien iets raars wat andere bassisten niet aandurven. Kent u Eastwood al?

Eastwood Guitars heeft weer besloten een bas terug te brengen uit de dood omdat het kan met hun versie van de Ovation Magnum I. Eastwood  herbouwt de originele bas uit de jaren '70 die onder andere door Sonic Youth, Magazine en Tool werd gebruikt.

'Deze bas was de eerste keuze voor veel bassisten en dan vraag je je af waarom? Misschien was het wel het ontwerp van de bas, de verschillende tonen die je kon halen uit de stereo output, of misschien wel de hals en de dikke humbucker...kortom, tijd om deze jongen weer tot leven te wekken!' aldus Eastwood Guitars.

De nieuwe Eastwood Magnum heeft een body van mahonie, esdoorn hals en een palissander toets met stippen. Voor de elementen krijgen we natuurlijke de dikke humbucker bij de nek en een single coil bij de brug, elk element heeft zijn eigen toon en volume knop met een driewegschakelaar.

De bas maakt onderdeel van een crowdfund project en de verwachte prijs ligt rond de $799, rond december wordt ie verwacht.

Website Eastwood

zoeken
zoeken