Darkglass Elite Series Bass Cabinets

Grote kasten, klein gewicht.

Merknieuws 20-06-2020 20:18

Tegenwoordig hebben wij geen zin meer om die zware kasten overal heen te slepen maar Darkglass heeft nu grote kasten met een klein gewicht.

Eerder dit jaar op de NAMM liet Darkglass al doorschemeren met lichtgewicht kasten die genoeg vermogen hebben maar nog wel te tillen zijn. Wij bassisten vertillen onze rug liever niet maar we willen natuurlijk wel genoeg vermogen om iedereen omver te blazen, zo maakte GR Bass al kasten die je met je wijsvinger kunt optillen. Darkglass komt nu met hetzelfde idee voor de 8x10 en 4x12 kasten, maar wel voor iets meer wijsvingers.

De Darkglass DG810ES en de DG412ES zijn hier het resultaat van, grote kasten die wij graag op de grote podia zien maar licht van gewicht. "Ontworpen voor grote podia, met een genoeg laag dat moeiteloos door de mix snijdt" aldus het bedrijf. Je krijgt de klassieke formaten maar met de moderne gemakken en componenten die je van Darkglass gewend bent.

De kasten zijn voorzien van Neodynium-magneet Eminence speakers met een compressie driver. Het materiaal dat gebruikt wordt voor de kast zijn 12 en 15mm Baltic Birch hout en het vermogen is groot, de DG412ES levert 1200 watt en de grotere broer DG810ES maar liefst 1600 watt. De DG810ES weegt zo'n 52 kilogram en de DG412ES zo'n 50.

Website Darkglass

Importeur Musifacts

zoeken
zoeken