aanmelden
Squier Paranormal Jazz Bass '54
Bas met bovennatuurlijke krachten?
Merknieuws 05-06-2020 12:09
Squier komt met een hele serie nieuwe gitaren - waarover je binnenkort meer kunt lezen op de websites van onze zusterbaden Gitarist en Musicmaker - waarbij we ook een bas vinden. Eentje, maar wel een mooie! De Paranormal Jazz Bass '54.

Natuurlijk was er in 1954 nog helemaal geen Jazz Bass, maar in het nieuwste instrument combineert Squier de bespeelbaarheid van een Jazz met de looks van de oer-P uit '64.

Squiers grote en duurdere broer Fender kwam al eerder met bassen met de looks van de originele '54 P, maar met andere elementen. Dit idee zien we terug in de Paranormal Jazz Bass '54. Fictie wordt werkelijkheid, zegt het merk zelf.

De Paranormal heeft een Jazz-hals, die lekker smal is bij de topkam en die een mooie klassieke C-vorm heeft. De body lijkt door de slagplaat op een '54 P, maar het is voorzien van twee door Fender-ontworpen alnico J-elementen. De knoppenwinkel doet weer denken aan de allereerste Jazz: de Paranormal heeft twee dubbele knoppen, dus je hebt volume en toon voor elk element.

De richtprijs van de Paranormal Jazz Bass '54 bedraagt € 459,- Wil je er eentje? Je winkel kan hem per direct voor je bestellen en de levering is eind van de zomer, begin van het najaar.

Fender-website