aanmelden
ESP LTD D Update
D-bassen krijgen update
Merknieuws 18-05-2020 21:15
De LTD-D bassen van het merk ESP krijgen een update, niet zozeer ingrijpend maar het resultaat mag er wezen.

Voor 2020 heeft ESP besloten de LTD-D bassen een update te geven met een nieuwe laag hout. De bassen hebben een 'new burled poplar top' die verschijnen in een Black Natural Burst Satin Finish. Om een idee te geven, het gaat hier om populierhouten bomen waar (excuses voor de woordkeuze) een soort gezwellen aan de buitenkant van de boom groeien. Dat ziet er in een bos niet zo mooi uit maar als het hout eenmaal bewerkt levert het prachtig materiaal op.

De D-serie uit de LTD lijn bestaan al lang maar ze hebben nu pas voor het eerst een update gekregen, aldus Jeff Klopmeyer. Bovendien zijn deze bassen erg betaalbaar en zijn ze verkrijgbaar als vier, vijf en zessnaar.

De D-4, D-5 en D-6 hebben een doorlopende hals met een zevendelige esdoorn en jatoba hals in een mahonie houten body. De gevlamde jatoba toets heeft 24 frets met ingelegde stippen die aan de andere kant van de toets staan. De elementen zijn ESP Designed SP met een driebands eq. Verder krijg je Grover stemmechanieken en een LTD Brug. De bassen kosten tussen de $749 en $849.

Website ESP