GR Bass Preamp

GR waagt zich aan voorversterker

Merknieuws 25-04-2020 22:35

Het Italiaanse GR Bass is nog piepjong maar kan nog een grote merk worden, zeker met de innovaties die het merk brengt. En er komt een voorversterker aan.

GR Bass wist op de NAMM afgelopen winter vriend en vijand (stiekem zijn alle muzikanten vrienden) omver te blazen met hun ultralichte Aerotech speakerkasten die zelfs nog door de meest luie bassisten met slechts drie vingers opgetild kunnen worden.

De Bassist had al eerder spullen getest waar we zeer enthousiast over waren en mochten we zelfs langs bij de fabriek waar de werkwijze en ideeën netjes werden uitgelegd. En onze eigen Madelief van Vlijmen heeft ook nog eens een mooie deal gesloten met het merk dus kan het nog beter?

Zeker, GR gaat zich nu ook richten op voorversterkers. Kan het merk zich nog onderscheiden van Sansamp, Sadowsky, MXR, Orange en alle andere merken die voorversterkers in stompboxen uitbrengen? Het eerste protoype ziet er al goed uit. The Dual Drive Preamp heeft twee kanalen, een cleane en een drive kanaal die je sound voorziet van lichte distortion tot compleet over the top. Daarnaast heeft elk kanaal een vierbands-equalizer die weer vier aparte knoppen heeft voor mid, deep en bright.

Het unieke is dat je twee bassen, een bas en een synthbas tegelijk kunt aansluiten of gewoon één bas met twee verschillende eq's of beide eq's tegelijk kunt gebruiken. Zo kun je clean met distorted mengen maar deze voorversterker heeft twee(!) DI Out uitgangen zodat je twee signalen kunt uitsturen zelfs als je maar 1 bas gebruikt. Daarnaast heeft het apparaat ook een inbouwd stemapparaat en een compressor. Wil je het apparaat thuis stil gebruiken? Er zit een koptelefoon ingang in en zelfs die heeft een aparte eq. Ok we zijn onder de indruk.

Website GR Bass

Importeur The Music Alliance

zoeken
zoeken