Fender Japan Heritage Series

Fender Japan brengt oude serie terug

Merknieuws 10-04-2020 10:12

Niet alleen Lakland maar ook de Japanse tak van Fender brengt een nieuwe collectie bassen op de markt gebaseerd op de oude modellen.

Made In Japan

Behalve de titel van het geniale Deep Purple album zijn er veel Fenders uit Japan gekomen gemaakt van uitstekende kwaliteit. Toen Fender Japan de Marcus Miller bas uitbracht was dit lange tijd een van de best verkopende bassen van Fender. Mark Kendrick die lange tijd voor de Custom Shop afdeling werkte en nu Director of Global Built Standards is heeft de verantwoordelijk van deze collectie op zich genomen.

De 'Made In Japan Heritage Series' weet de toon en origines van de echte Fender in de instrumenten te stoppen. Je kunt de nuances van de contouren, lijnen en vormen gewoon voelen, het vakmanschap is werkelijk ongekend, aldus Mark Kendrick toen hij een Made in Japan Heritage probeerde.

Het gaat hierbij om vier bassen (kun je raden welke?): de Heritage 50's Precision, de Heritage 60's Precision, de Heritage 60's Jazz en de Heritage '70s Jazz. De Precision heeft een C-vormige nek, alder body en uiteraard de aluminium slagplaat met een laagje goud eroverheen. De '60's Precision is voorzien van de jaren '60 pick-up maar wel met een pallisander toets en de tortoise slagplaat.

De 60's Jazz heeft uiteraard de jaren '60 pick-ups, pallisander toets en witte stippen. De 70's Jazz heeft de jaren 70' pick-up configuratie, esdoorn hals en witte inlays.

De bassen zijn helaas alleen verkrijgbaar in Japan, prijs bedraagt rond de $1460.



zoeken
zoeken