Mayones Patriot VF 37

Extra extra longscale

Merknieuws 03-04-2020 09:58

Bassen zijn in alle lengtes te krijgen, shortscales zoals Mustangs en Hofners, standaard longscales zoals Fenders en Sadowsky en zo nu een dan een extra longscale zoals de Sire M7. Wat komt daarna? Precies.

Mag het een inchje meer?

Mayones komt met de Patriot VF 37, de nieuwste telg uit de Patriot serie. Dit monster maakt eveneens gebruikt van het 'fanned frets' systeem waar wij al meerdere malen over schreven. Mayones gaat nog een stap verder, de G-snaar heeft een mensuur van 34 inch, de B-snaar maar liefst 37!

De grote van je instrument maakt wel degelijk uit zegt Mayones, (hun woorden niet die van ons) de bas kun je nog lager stemmen terwijl je sound nog steeds strak is.

Qua bouw hielden ze zich ook niet in, een moerasessen body met wenge in het midden en de nek bestaat ook uit wenge hout met nog wat pardouk erin. Qua elementen kozen ze voor Aguilar DCB Dual Ceramic Bars met een Darkglass Tone Capsule voorversterker. De hardware is verder van Mayones zelf en van Schaller maar je kunt ook voor andere opties kiezen. Voor zo'n bas mag je wel diep in de buidel tasten met een startprijs van ongeveer $3650 maar dan kun je wel zeggen dat jij de grootste.......bas hebt.

Website Mayones

zoeken
zoeken