Jackson X Serie Spectra

Nieuwe moderne bassen van Jackson

Merknieuws 16-03-2020 20:07

Terwijl de wereld op zijn gat ligt gaan de bouwers van instrumenten (voorlopig) nog door. Zo komt Jackson met een nieuwe serie met vrolijke kleuren.

Blijf binnen. Blijf bassen.

De komende tijd zal geen enkele bassist optreden en niemand weet hoelang dat gaat duren. Dus blijf lekker binnen bassen dan kan er ook niks misgaan. Ondertussen gaan de ontwikkelingen door en dus ook bij het merk Jackson. Zij presenteren de nieuwe X serie: X Serie Spectra Bass SBX IV, X Serie Spectra Bass SBXM IV en de X Serie Spectra Bass SBX V.

De offset body met een grote hoorn zorgt voor een optimale balans van het instrument waardoor het gewicht beter is verdeeld en er meer comfort is tijdens het spelen. De nek is versterkt met grafiet en gaat door de body van de bas waardoor hij veel sustain heeft. Met 24 frets kun je net zo hoog gaan als een gitarist maar de echte twist zit hem in de elementen. De humbuckers kun je namelijk met een knop schakelen naar een enkelspoels element waardoor je veel kunt varieëren in je sound. Daarnaast heeft de bas een 3-bands eq, blendknop en natuurlijk een passief/actief knop mocht je batterij doodgaan. De SBX IV en V hebben een toets van laurierhout, de SBXM IV een esdoorn toets en zullen tussen de $499 en $599 kosten.

Website Jackson

zoeken
zoeken