Aria Pro II 313-MK2 Detroit Bas

Een hommage aan klassiekers

Merknieuws 06-03-2020 18:43

Aria was vroeger een bekend Japans merk dat vooral populair was tijdens de jaren '80 en ook niet duur was. De jaren '80 zijn weer terug, tijd voor Aria om die periode in glorie te herstellen.

Het is 2020. Welcome to the eighties!

Televisie, films en ook de hedendaagse muziek zit vol jaren 80 sounds, iets wat tien jaar geleden ondenkbaar was. Ook een typische jaren '80 bas is terug, de Aria. Hier in Nederland hadden wij Henny Vrienten op een Aria, internationaal waren het Duran Duran's John Taylor en Metallica's Cliff Burton. Het Japanse merk was gelukkig niet zo duur en misschien vind je er wel eentje terug op de zolder van je oom.

De lange naam Aria Pro II 313-MK2 Detroit klinkt als een robot maar de bassen zien er zeker mooit uit, volgens het merk het beste van vintage, retro boutique en modern. Over het algemeen zien ze er qua kleur en vorm Fender-achtig uit maar dat zal de fans niet zoveel uitmaken. De bassen komen zowel in vier- als vijfsnarige uitvoeringen en hebben de P/J element configuratie met Alnico magneten. Wilkinson, die ook bruggen en stemmechanieken voor Vintage maakt, levert ook hier de hardware. De prijs voor de viersnaar ligt op $449 en de vijfnsaar $499. De prijs voor een jaren '80 look? Grenzeloos...

Website Aria

zoeken
zoeken