Madelief van Vlijmen endorser voor GR Bass

The Music Alliance ondersteunt jong talent

Merknieuws 05-03-2020 10:05

Importeur The Music Alliance en het jonge Italiaanse basmerk GR Bass trekken hun eigen plan. In plaats van grote namen te ondersteunen, nemen ze de moedige stap om naar jong talent te kijken. Uit een lange lijst van opkomende bassisten werd er voor Madelief van Vlijmen gekozen.

'Madelief viel meteen op,' aldus Danny Kok van The Music Alliance. 'Ze speelt toetsen, gitaar, maar vooral contrabas en bas. Het is geweldig dat ze in haar eigen band zingt, terwijl ze vijfsnarig fretloos speelt. Ze schrijft haar eigen muziek, ze is jong en veelbelovend en dat matcht 100 punten met GRBass!'

[Tekst gaat door onder de foto]


Foto: Madelief koos voor een kleine set die zeer natuurlijk klinkt met haar contrabas. 

Na het proberen van diverse kasten en tops koos Madelief voor de GR 208 en de One 800. De GR 208 klonk niet alleen goed met haar fretloze Sire 5-snaar en haar short scale Fender Mustang, maar het compacte kastje gaf haar contrabas het meest natuurlijk weer. De 800W-top geeft meer dan genoeg vermogen, ook als Madelief later besluit meer GR-kasten aan haar set up toe te voegen.

Madelief studeerde in 2019 af aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel geeft ze les op een middelbare school en een popschool, terwijl ze de opleiding tot muziekdocent aan het zelfde conservatorium volgt. Natuurlijk speelt ze veel. De komende tijd is ze te zien met singer-songwriters Dan Tuffy en Jasper Schalks, met de laatste neemt ze deze maand zijn debuutalbum op, ze speelt met The Flaming Vulvas en ze is invalbassist bij Beatles by Girls; zoals de naam al doet vermoeden een all-female Beatle Tribute Band. Haar eigen debuutalbum - Swans and Foxes van haar band Madlife - hoor je hieronder. Binnenkort worden er meer Madlife-optredens bekend gemaakt.

Natuurlijk is ze een 'oude' bekende van het magazine, als onderwerp van Opgebast

GR Bass-website
The Music Alliance

Madlife

 



zoeken
zoeken