Twee nieuwe chique bassen van Cort

Artisan A4 Ultra en Artisan A5 Plus SC

Merknieuws 24-02-2020 17:46

Cort komt met twee nieuwe bassen in het hogere segment. Beide bassen hebben een doorlopende hals, kwaliteits-hardware, elektronica van grote namen, er wordt gebruikt gemaakt van mooie houtsoorten en de bassen komen met een koffer. De prijzen? Die vallen alles mee!

Artisan A4 Ultra Ash
De Cort Artisan A4 Ultra Ash heeft een mahonie body en een top van gezandstraald moerasessen, waardoor je een mooie combinatie hebt van dik laag met transparant hoog. Dwars door de body loopt een hals van esdoorn en panga panga, met een 24-frets toets van panga panga. 



Qua elektronica zit het ook goed. De A4 heeft een een set Fishman Fluence Soapbar-elementen, gekoppeld aan een 2-band EQ. Daarnaast heeft de bas een driestandenschakelaar voor elementkeuze, een volumeknop, waarmee je de bas desgewenst passief schakelt en een balansknop. De stemmechanieken en brug zijn van Hipshot en de bas wordt geleverd met een koffer.

Artisan A5 Plus SC
De Artisan A5 Plus SC - hoofdfoto - is een heel ander beest. De laatste jaren zijn Single Cut-bassen populair en dat is precies waar de afkorting SC voor staat. We zien een top van populier-wortelhout op een mahonie body en ook deze doorlopende hals is 5-delig van esdoorn en panga panga met een toets van het laatstgenoemde houtsoort. De bas is voorzien van een brug en stemmechanieken van Hipshot, maar deze keer leverde Bartolini de elektronica aan. De A5 heeft Bartolini MK-1 elementen met een MK-1 EQ. Ook deze bas komt met koffer.



Prijzen
De A4 heeft een adviesprijs van € 1.299,- en is vanaf maart leverbaar, terwijl de de A5 een adviesprijs heeft van € 999,- en deze bas is een maand later leverbaar.

Cort-website
Musik Meyer




zoeken
zoeken