aanmelden
Spector Euro 4
Signature bas Ian Hill krijgt update
Merknieuws 13-02-2020 21:25
Wat doe je als je band 50 jaar bestaat en jij bent er al vanaf het begin bij? Dan vier je dat natuurlijk, in het geval van Ian Hill een update voor je bas.

50 jaar heavy metal.

Judas Priest tikt alweer de vijftig aan maar de band stopt niet. Gitarist K.K. Downing heeft de band inmiddels al verlaten en zanger Rob Halford is ook enige tijd weggeweest maar constante factor was altijd bassist Ian Hill die nog het enige originele lid is sinds de oprichting. Anno 2020 zijn ze al twee keer genomineerd voor de Rock and Roll Hall of Fame en gaan ze aan de slag met hun 19e album.

Spector en Ian Hill besloten de Euro 4 een update te geven, geheel naar wens van Ian. De bas heeft veel weg van zijn eigen jaren '80 Spector bas met een esdoorn body en nek, pallisander toets met een mooie Judas Priest inleg en gouden hardware. De hals is slank en comfortabel, precies zoals Ian het wilde. De bas heeft een omgekeerde 'precision element' in plaats van een p/j configuratie en maakt gebruikt van Spector's Tonepump circuit met knoppen voor volume, bass boost en treble boost.

Van deze bas worden slechts 50 gemaakt, dus de die-hard Judas Priest fan moet daar ongeveer $2500 voor neertellen. Je kunt ook een exemplaar jatten en keihard 'Breaking The Law' opzetten, wat wij overigens niet aanraden...

Website Spector

Voerman Amersfoort