aanmelden
Sansamp DI-2112
Nieuwe sansamp voor Geddy Lee
Merknieuws 10-02-2020 21:57
In de vorige Bassist namen wij de Sansamp YYZ van Geddy Lee onder de loep en waren we zeer te spreken over de sound en gebruiksgemak. Nu is er een nieuwe versie.

Na regen komt zonneschijn.

2020 begon niet best voor Rush fans. Drummer Neil Peart overleed begin dit jaar en is daarmee niet alleen een van de beste drummers ooit, maar ook een unieke drum-bas sectie heengegaan. Neil's precieze spel en complexe ritmes paste perfect bij de grommende bas van Geddy die over zijn hele hals scheurde. We zullen in de toekomst nog graag Tom Sawyer en YYZ opzetten.

Niet getreurd, er zijn ook nog leuke dingen. Het bekende Sansamp bracht eerder de YYZ Geddy Lee Sansamp uit die wij testten in de afgelopen bassist. Dit was al een mooie stompbox met een goede sound en een degelijk prijs. Maar ze zitten niet stil bij Tech21 want nu is er DI-2112 van Geddy Lee uit, een verwijzing naar het nummer van Rush '2112'. Het pedaal zelf is gebaseerd op de Sansamp RPM en is een stuk veelzijdiger dan de YYZ. Zo kun je je signalen mengen, lekker dik laag met een vleugje buizencompressie en je kunt een apart signaal sturen naar de front of house tafel. Daarnaast is er nog een knop voor de parametrische eq en maakt hij gebruik van een 18 volt voeding, een trend die vaker voorkomt om in te spelen op bassen die actief zijn of een hoge output hebben. Het nummer 2112 moet je dan nog wel uit je hoofd leren.

Website Tech 21