aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - Galli
Nieuwe snaren voor contrabas en bas
Merknieuws 03-02-2020 11:02
Het Italiaanse Galli is al jaren producent van kwaliteitssnaren. Het merk is in Nederland nog relatief onbekend, maar laten we daar verandering in brengen. Met nieuwe series doordachte snaren is het zeker de moeite waard om eens verder te kijken dan de standaard merken.

Galli Strings uit Italië komt met een nieuwe snarenserie die Synthesis heet. De meeste snaren hebben een wikkeling van staal over een stalen kern, een wikkeling van nikkel over een stalen kern en soms is het geheel nikkel. De Synthesis-snaren zijn gemaakt van een draad dat een combinatie is van bovengenoemde metalen, over een hexagonale, stalen kern. Volgens Galli geven ze een heldere sound, zijn ze zeer zacht qua gevoel aan je vingers en leveren ze een consistente sustain met een warm geluid. Door de speciale verpakking zijn de setjes lang houdbaar na aankoop. In totaal zijn er veertien verschillende sets voor vier-, vijf-, en zessnarige bassen.

Naast deze serie levert Galli onder meer gecoate snaren, Drop-snaren, flatwounds, nikkel, staal en nylon tapewound-snaren voor elektrische bas en al dan niet gecoate fosfor-brons snaren voor akoestische bassen. 

Dan is er meer nieuws, want de Synthesis-serie is doorgetrokken naar contrabas en daarin zijn drie 'smaken': Rope Core & Chrome (donker, warm en breed), Flat Nylon (als een darmsnaar, maar niet gevoelig voor vocht en temperatuurswisselingen) en Flat Chrome.Andy Irvine is een bekende clinician, die nauw samenwerkt met diverse fabrikanten. We liepen hem tegen het lijf op de NAMM en we vroegen hem naar zijn mening:
'Galli stuurde me wat samples en ik werd meteen verliefd op het elegante gevoel van kwaliteit, de milde en duidelijke toon, met een perfecte combinatie van een goede snaarspanning met makkelijke buiging van de snaren. Ze vroegen me om een suggestie voor de naam en ik stelde Synthesis voor. Het is namelijk een mengeling van materialen, die samen perfectie prestaties geven. Ook de contrabassnaren zijn een syntehsis van materialen. Ik gebruik de synthetische variant en ik heb nog nooit zo makkelijk gespeeld en goed geklonken.'