NAMM 2020 beursnieuws - MXR

Compact voorversterkerpedaal voor bas

Merknieuws 22-01-2020 11:20

Tussen de grote speakerkasten en de vele bassen was er ook klein nieuws. De Thump bijvoorbeeld. Dit compacte pedaal van kwaliteitsmerk MXR geeft je bas dat beetje extra dat je soms nodig hebt.

MXR levert al jaren de Bass DI+. Een flink DI-pedaal met drive, een voorversterker met toonregeling en een gebalanceerde DI-uitgang. Heb je alleen een preamp nodig, dan kan de Thump iets voor je zijn.

Het circuit van het kleine, groene ding is gebaseerd op de Echoplex-voorversterker van MXR. En die komt weer uit de gelijknamige delay. Deze voorversterker is erg populair bij gitaristen en het merk leverde deze al in pedaalvorm voor onze zessnarige vrienden.



De basversie heet dus Thump en heeft een 3 band EQ met een instelbare midfrequentie. Je kan dus een perfect basgeluid instellen om bijvoorbeeld meer kracht te geven aan een solo, om je bas iets meer door de mix te laten knallen of om je passieve bas een randje te geven. De een zal hem altijd aanhouden, terwijl de ander hem intrapt voor die momenten die wat extra power nodig hebben.

MXR-website
Algam Benelux


zoeken
zoeken