aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - Sandberg
Nog een short scale en een Aguilar-elektronica
Merknieuws 09-01-2020 10:24
Met nieuwe short scales van diverse merken - meer daarover volgt - mag je de NAMM nu al de beurs van de short scales noemen. Yep, het Duitse Sandberg komt met een 30" bas, maar er is meer nieuws!

Lionel
Sandberg uit Braunschweig, Duitsland, komt met meerdere nieuwe bassen naar de beurs. De meest opvallende is de Lionel (hoofdfoto). Dit is een passieve, short scale bas. Qua uiterlijk is de bas helemaal Sandberg en Holger Stonjek - het brein achter het merk - koos voor een vertrouwd P-element. De kleine bas is leverbaar in een matte afwerking of een kunstmatig verouderde afwerking.

 

 

Foto: de Lionel is typisch Sandberg.


SuperLight

Verder is er de California TT4 SuperLight Roasted Maple. De nieuwe en populaire lichtgewicht-serie is nu niet alleen leverbaar met een body van moerasessen, maar nu ook met paulownia. De nieuwe roasted maple halzen hebben volgens Sandberg een elegant uiterlijk en een warmere klank en vanaf nu zijn deze halzen op iedere Sandberg leverbaar. 


Nighthawk Plus
De Nighthwak Plus is een upgrade van de normale Nighthawk, Deze bassen hebben de zogenaamde Black Label elementen en voorversterker voor een agressiever en bijtender geluid. Qua uiterlijk vallen ze op door de zwarte kop, dito hardware en een aluminium slagplaar. Er zijn ook nieuwe kleuren: Inca Silver, Copper en Dark grey. 

 

 

Foto: de Nighthawk oogt lekker brutaal.


California VM5 met Aguilar Elektronica
De OBP-2 voorversterker is populair bij veel basbouwers en het wordt vaak achteraf in bassen gebouwd. De nieuwe VM5 heeft deze elektronica standaard aan boord. Het is een 2-band EQ die hoog en laag kan verlagen of verhogen en het wordt gecombineerd met de AG 5P 60s split coil bij de hals en de AG 5M bij de brug. Ook Aguilar dus! 

 

 

 

Foto: de VM5 oogt normaal maar is qua elektronica helemaal Aguilar.

Sandberg-website