aanmelden
NAMM 2020 beursnieuws - GR Bass
Een revolutie in speakerkastland!
Merknieuws 22-01-2020 10:01
Het belangrijkste nieuws op de NAMM kwam van het Italiaanse GR Bass. Na de neodymium-revolutie van enkele jaren geleden zijn veel speakerkasten stukken lichter geworden, maar het kan nog veel lichter! Dat bewijst GR met de AeroTech-serie. Bekijk ook de video ovder de AeroTech-serie die we op de NAMM Show maakten.

GR Bass is een klein - 5 medewerkers - versterkermerk uit Italië, maar toch komt het steeds met bijzondere vondsten, waarvan we er een aantal later behandelen. 

Het grote nieuws op de NAMM was een nieuwe serie speakerkasten, die 50% lichter zijn dan normale speakerkasten. Het geheim van deze AeroTech-serie? Ze zijn niet gemaakt van hout, maar van een laag schuim, dat tussen twee dunne lagen koolstofvezel is geplaatst. Formule 1 - dat kunnen Italianen wel! - en ruimtevaarttechnologie dus.

En hoe licht is licht? Uw ongetrainde hoofdredacteur kon met zijn slappe computerarmpjes een 4x10" met één arm optillen! Qua grootte is een 4x10 met één arm niet te doen, maar je loopt fluitend weg met twee 2x12"-kasten, zoals de onderstaande heer deels bewijst.


Foto: wel een pet, niet uw hoodredacteur.

We hebben de kasten geprobeerd en we hoorden geen verschil met kabinetten van hout. Natuurlijk klinkt iedere speakerkast anders, maar qua karakter zouden we zweren op een conventionele speakerkast te spelen.. ..met misschien zelfs nog wat meer laag.

De nadelen? Die zijn er eigenlijk niet, of je moet niet van het moderne uiterlijk houden. Een leuke noot: de rubberen voeten moesten vervangen worden door zachter rubber, omdat de kasten zo licht zijn dat ze met standaard voeten gaan lopen tijdens het spelen...

Een ware revolutie? Deze kasten zullen de baswereld letterlijk en figuurlijk opschudden en we zijn benieuwd of meer merken zullen volgen. 

GR Bass
The Music Alliance