Signature bas voor Guy Pratt

Mooi roze is niet lelijk.

Merknieuws 03-01-2020 20:50

De naam Guy Pratt dwaalt al een tijdje rond maar voor de mensen die hem niet kennen: hij speelde onder andere bij Gary Moore, Roxy Music, Tears For Fears, Iggy Pop, maar het bekendst werd hij toen hij bassist werd van Pink Floyd in het post-Roger Waters tijdperk.

Als je zegt dat je bassist bent bij Pink Floyd vallen alle andere namen wel een beetje in het niet. Pink Floyd ging eind jaren '80 een moeilijke fase door omdat de band al een stuk minder populair was en de band vooral als een Roger Waters project werd gezien. Toen hij eind jaren '80 vertrok en Pink Floyd wilde touren met 'A Momentary Lapse Of Reason' werd Guy ingezet. Deze samenwerking beviel zo goed dat hij ook meespeelde op 'The Division Bell' en de tour die daarbij kwam. Daarnaast is hij getrouwd met de dochter van wijlen Richard Wright en speelt hij momenteel met Nick Mason's groep Saucerful Of Secrets.

Op het podium is Guy al jaren te zien met zijn Ashdown rig en natuurlijk verschillende bassen, waaronder een roze Jazz bas genaamd 'Betsy'. Deze bas was vroeger van John Entwistle en heeft hij gekocht in 1987.

Het in London gebaseerde Bass Centre komt nu met een Guy Pratt 'Betsy' bas, gemodeleerd naar zijn bas. Deze heeft uiteraard dezelfde opvallende kleur en krijgt een upgrade met EMG's 'superlow impedance' jazz pick-ups. De snaren komen eveneens van Bass Centre, Stadium Series Elite is al 30 jaar de keuze van Guy Pratt. En dan is hij vandaag ook nog eens jarig! Gefeliciteerd!



Website Bass Centre

zoeken
zoeken