Sandberg super lightweight SL Basses

Sandberg presenteert ultralichte bassen.

Merknieuws 19-11-2019 22:13

Het Duitse Sandberg levert al jaren bassen van topkwaliteit en geeft zelfs de mogelijkheid om je eigen bas volledig zelf te maken. Dus wat doe je om nog meer te kunnen innoveren?

Sandberg is naast Warwick wel het bekendste merk uit Duitsland op het gebied van gitaren en bassen. Van Fender-achtige ontwerpen tot zelfs twee-snarige bassen - wie zegt dat Duitsers geen humor hebben? - en ook de mogelijkheid om zelf je bas te ontwerpen en te laten bouwen. Ida Nielsen, Ged Grimes (Simple Minds), Oliver Riedel (Rammstein) en onze eigen Robert Kramers en Rik van der Ouw (Marutyri) zijn slechts een handjevol bassisten die op dit merk spelen.

Niet uit Anna Paulowna
Sandberg presenteert nu de nieuwe SL ookwel 'Superlight'-serie genoemd. Het geheim zit hem in het nieuwe hout dat gebruikt wordt voor de body, genaamd 'Paulownia'. Het is zo licht, de viersnaar weegt maar drie kilo en de vijfsnaar ongeveer 3,5 kilo, hiermee laat Sandberg zien dat het mogelijk is om goede en solide bassen te bouwen die zeer licht van gewicht zijn. Het hout wordt toegepast op de California TT en TM modellen en verschijnen in de kleuren Nature, Tobacco, 3-Tone, Black, Greenburst en Blackburst.

Website Sandberg
I
mporteur TH Music

zoeken
zoeken