aanmelden
Darkglass Harmonic Booster
Fins merk komt met nieuwe voorversterker.
Merknieuws 02-11-2019 22:55
Het Finse Darkglass begint steeds meer voet aan de grond te krijgen en dat is te merken. De namen Microtubes en Alpha Omega van het merk klinken al bijna net zo standaard als EBS, Markbass en Ampeg. Nu is er de voorversterker genaamd Harmonic Booster.

Naast viezigheid ook iets schoons

Darkglass bracht de afgelopen jaren verschillende overdrive pedalen uit waaronder de Microtubes en de Alpha Omega die het hart en pedalboard van menig bassist hebben veroverd. Nu is er dus de fonkelnieuwe preamp uit genaamd de Harmonic Booster. Helemaal nieuw is het pedaal niet, rond 2010/2011 werd de eerste versie uitgebracht zij het in een uitgeklede versie met slechts twee bedieningsknoppen. Deze nieuwe versie is een stuk uitgebreider en heeft meer opties dan zijn voorganger.

Het pedaal geef je sound iets meer attack en presence terwijl de mids zo gevormd worden dat je sound iets agressiever wordt maar ook percussief. Daarnaast is de eq flexibel en heeft het veel headroom waardoor hij ook geschikt is voor bassen met een hoge (actieve) output. Je kunt de mids bijdraaien tussen de 250 Hz en 2.3 kHz en de Character knop bepaalt de mate waarin je droge signaal hervormd wordt.

Darkglass Website