aanmelden
Meer nieuws van Hofner
Duitse koffer en een rode Verythin.
Merknieuws 30-10-2019 12:35
Eerder deze week brachten we het nieuws van de gelimiteerd uitgebrachte Hofner Ignition met teacup-knoppen, maar het Duitse merk heeft meer nieuws. De Verythin Bass is er tijdelijk in transparant en voor de prijs van een Ignition Bass kun je nu ook een Duitse koffer aanschaffen.

Bij de Duitse Höfner vioolbassen zit een mooie, gevormde tweed-koffer, terwijl de Club Bass een zwarte koffer heeft. De tweed-koffer is een knipoog naar de voormalige Britse Höfner-importeur Selmer. Deze bestelde de meeste instrumenten zonder koffer en leverde een eigen serie, waar ze ongetwijfeld meer op konden verdienen. Britse Höfners zaten dan meestal ook in een gevormde tweed-case.""


Foto: de eenvoudige en strakke buitenzijde van de koffer, mét slot.

Er zijn ook puristen die de originele koffer willen: gevormd, zwart en met een biljartlakengroene binnenkant. Voor deze mensen levert het merk nu een Duitse variant. De koffer is niet niet goedkoop, maar als je een vintage Höfner vioolbas hebt, of ruim € 2.000,-over hebt voor een nieuw Duits exemplaar, dan valt de adviesprijs van € 258,- vast mee.


Foto: mooi biljartlakengroen is niet lelijk.


De Chinese 500/7 Verythin was er tot nog toe alleen in sunburst, hoewel Höfner er een lichtblauw liet maken voor Andy Croft, de bassist van Paul Weller. Nu is de bas er  - tijdelijk - ook in doorzichtig rood (hoofdfoto). Voor deze bas is er geen meerprijs t.o.v. de sunburst-versie. Check je lokale dealer voor de juiste prijs.

Naast de short scale 500/7, levert Höfner ook een long scale 500/8 Verythin met modernere hardware.


Foto: de oude Verythin, toen nog als Verithin geschreven, was er ook in het rood en de nieuwe is weer een plaatje. Je ziet de houtnerf door de lak. 


Höfner-website