EBS Billy Sheehan Ulitmate Signature Drive

Overdrive pedaal in een nieuw blauw jasje.

Merknieuws 25-10-2019 22:08

Overdrive pedalen komen voor in alle soorten en maten, kleuren en...merken. Zij zorgen ervoor dat je bas vies klinkt en de geluidsman zal je snel het teken geven dat al het laag uit je bas is verdwenen. Biedt de Billy Sheehan Overdrive de oplossing?

Wij kennen allemaal dat ene filmpje waarop Billy Sheehan een bassolo speelt, het is per slot van rekening het eerste filmpje dat je te zien krijgt. Veel distortion, veel poepen met noten en weinig groove zullen veel mensen zeggen. Maar als je Billy Sheehan, bekend van Mr Big, Steve Vai en The Winery Dogs, een beetje kent weet je al snel dat een cleane sound en netjes spelen niet bij hem hoort.

Overdrive nr.3

EBS ontwikkelde al eerder met Billy zijn Ultimate Signature Overdrive en inmiddels is versie 3 uit. Zijn set-up is sowieso bijzonder omdat hij twee versterkers gebruikt, voor zowel een clean als een vervormd basgeluid. Zijn signature Yamaha heeft twee uitgangen, een voor het hoog en een voor het laag. Dit wilde hij ook toepassen op zijn pedaal, hierdoor kun je het volume bepalen van je bas en de hoeveelheid vervorming die je krijgt. Je kunt er zelfs een ander effect op aansluiten wat geen effect zal hebben op de distortion door die extra ingang. De ingebouwde compressie functie maakt je sound compact. Bovendien kun je kiezen welke frequentie vervormt wordt, het hoog of juist het laag, en zelfs als het laag dreigt te verdwijnen heb je de Phase Inverter functie die het laag meer boost geeft. De skills van Billy Sheehan zelf worden er niet bij geleverd.

 

EBS Website

zoeken
zoeken