aanmelden
Steve Harris Signature Sansamp
Iron Maiden bassist komt met eigen Sansamp
Merknieuws 08-10-2019 19:04
De Britse bassist Steve Harris is de drijvende kracht achter Iron Maiden. Niet alleen schrijft hij veel nummers, ook is hij verantwoordelijk voor de over the top videoclips en talloze live-registraties van de band. Hoewel zijn gear vrij eenvoudig is (Een Fender Precision met Marshall stack) komt Tech21 nu met een voor hem ontworpen Sansamp.

Iron Maiden
Iron Maiden is misschien wel een van de meest consistente metalbands van de afgelopen decennia. De band verkocht miljoenen albums en tourt heel de wereld over in hun eigen "Ed Force One" vliegtuig die bestuurd wordt door zanger Bruce Dickinson. Steve Harris is sinds 1975 de drijvende kracht achter de band, niet alleen schrijft hij veel van de teksten maar is hij verantwoordelijk voor de videoclips, de aakleding van de shows en hij speelt nog andere instrumenten. Zijn sound is een van de meest herkenbare en ook een van de meest geïmiteerde uit de metalmuziek. Hoewel hij altijd met twee vingers aanslaat is het bijna onmogelijk om dit zelfs met drie vingers te doen!

Al jarenlang speelt Steve op zijn Signature Fender Precision met zijn eigen "Rotosound Steve Harris Flatwounds". Voor amps ging hij meestal voor Marshall en gebruikte hij een handgebouwde voorversterker genaamd "Alectron".

Sansamp
Sansamp van Tech21 is al jaren een veelgeziene maker van voorversterkers, zoals de Sansamp Bass Driver DI en de VT Bass DI die door veel bassisten zijn gebruikt. De Steve Harris Sansamp valt op door een prachtig blauwe kleur, twee kanalen voor Gain en Level, de mogelijkheid om je directe signaal en Sansamp buizen emulatie te mengen, 4-bands actieve EQ, een Bite knop om de "Steve Harris" sound te creëren en alsof het niet genoeg is, bevat het apparaat ook sound samples van o.a Lemmy Kilmister, Phil Lynnott, Geezer, Genesis en Deep Purple. In de aankomende bassist zullen wij de "YYZ" Geddy Lee Sansamp onder de loep nemen!

 

Website Tech21
S
ound Service