aanmelden
Markbass snaren
Basversterkerbouwer komt met eigen serie snaren.
Merknieuws 05-10-2019 20:05
Markbass is al lange tijd goed bezig, na verschillende signature producten van Richard Bona, Marcus Miller en Michael League komt het merk nu met een eigen serie snaren. Of eigenlijk een heleboel.

Namm 2019
Markbass had begin dit jaar op de NAMM ontzettend veel nieuwe producten meegenomen en dat is best zacht uitgedrukt. Naast een nieuwe lijn versterkers zagen wij ook basgitaren, pedalen, in-ear monitors en zelfs een set eigen snaren. De Bassist deed hier kort een verslag over maar inmiddels kunnen wij melden dat er meerdere soorten sets snaren zijn gemaakt en dat er voor ieder wat wils is.

Italië: land van de snaren
Volgens Markbass werden snaren voor instrumenten al honderden jaren gemaakt in Abruzzo, een streek in Italië. Wij zijn helaas niet zo oud om dat te kunnen bevestigen maar het land heeft wel de Stradivarius voortgebracht dus zal er ongetwijfeld een kern van waarheid in zitten. Markbass besloot een samenwerking aan te gaan met D'Orazio Strings, een merk dat al sinds 1859 bestaat. Door kennis en ambacht te combineren van deze twee wil het merk een superieur product op de markt brengen van de beste materialen. Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat.

Zeven soorten pasta ehm...snaren
Jullie lezen het goed, Markbass heeft maar liefst zeven soorten snaren gemaakt om ons natuurlijk te pleasen. Ze heten in willekeurige volgorde:Contra, Ares, Groove, Energy, Vintage, Advanced en Ultimate. Ze allemaal beschrijven kost echter veel tijd maar we kunnen melden dat er Nickelwounds, Roundwounds, Flatwounds en zelfs snaren voor de contrabas tussen zitten. De snaren worden geleverd in de bekende maten voor zowel de vier als de vijfsnaar.

 Website Markbass

Voerman Importeur