aanmelden
Jackson JS Bassen
Nieuwe serie bassen van Jackson
Merknieuws 02-10-2019 17:02
Als je naar een concert gaat of een jamsessie zul je niet zo snel bassen (of gitaren) van het merk Jackson tegenkomen. Niet dat het merk niet populair is, in tegendeel! Bassist David Ellefson zweert bij Jackson en vooral in het metalgenre is het merk ongekend populair. Afgelopen zomer introduceerde het merk een nieuwe serie bassen.

De JS serie van Jackson is uitgebreid met twee types: de JS Series Spectra Bass JSQ3 en de JS Series Spectra Bass JSQ3V. Of in Jip - en Janneke taal een viersnarige en vijfsnarige bas.

Bij deze nieuwe serie is vooral aandacht besteed aan de off-set body. Het merk besteedde veel aandacht aan met name het gedeelte van de body waar je aan de bovenkant je gitaarband aan bevestigd. Hierdoor is het instrument veel beter in balans waardoor je een neck-dive voorkomt en veel langer kunt spelen. De hals is gemaakt van esdoorn en versterkt met grafiet, met een radius tussen de 12' en 16' met 24 frets wat de bas een echt racemonster maakt. Beide modellen komen met humbuckers die je door middel van een schakelaar ook als enkelspoels kunt gebruiken.

De bassen hebben een drie-bands eq die je kunt bypassen en een solide Hi-Mass brug. De viersnaar wordt geleverd met een amberblauwe finish, de vijfsnaar heeft een Alien Burst groene finish, voor wie echt te ver wil gaan.

 

Jackson Website