aanmelden
Fender Vintera Series
Met Precision, 2x Jazz en Mustang
Merknieuws 26-06-2019 13:10
De Summer NAMM komt er aan en er is binnenkort veel nieuws op basgebied van Squier en Jackson. Een tipje van de sluier? Je leest het in dit bericht. Maar waar het vandaag om gaat is de nieuwe Vintera Series, dat Fender Vintage Style For The Modern Era noemt. Je leest alle ins en outs van deze nieuwe Mexicaanse serie in dit nieuwsbericht.

Het is nog niet officieel, maar je kunt het al op fora lezen, dus we doen even ondeugend: er komt een Squier Mustang Bass in twee kleuren en Jackson komt met een vintage ogende bas voor David Ellefson. Tegen niemand zeggen he? En dat is meer een klein gedeelte van het nieuws van de merken onder de Fender-paraplu. 

Dan het nieuws dat Fender deze week bekend maakte. Het bekendste basmerk ooit komt met vier bassen in de Vintera-Serie, oftewel de opvolger van de Classic Series.


Foto: de '60s Jazz in Firemist Gold

Natuurlijk is er niets echt helemaal nieuw. De kleuren zijn wel te gek en voor de elementen is gebruik gemaakt van dezelfde materialen als met vroeger deed. Volgens Fender zijn de instrumenten in de Mexicaanse serie dan ook helemaal periode-correct en Vintera staat niet voor niets voor Vintage Era. 

Bij De Bassist zijn we gek op surfkleuren en Custom Colors: de Seafoam Green Precision met goudkleurige slagplaat, de Mustang in hetzelfde lichtgroen, de Daphne Blue Jazz en ook de gouden Jazz zijn plaatjes denken we en een mooie ovolging voor de zeer goede Classic Series.


Foto: de '50s Precision in Seafoam Green. De Mustang (hoofdfoto) is ook in deze kleur leverbaar.

De adviesprijzen zijn als volgt: 

'50s Precision Bass: € 999,-
'60s Jazz Bass: € 999,-
'70s Jazz Bass: € 1.069,-
'60s Mustang Bass: € 919,-

Ga naar de Fender-website voor alle kleuropties en check deze video: