aanmelden
Duesenberg bouwt een bas voor Ken Casey van Dropkick Murphys
Naast de bas is er ook een gitaar voor gitarist Jeff DaRosa
Merknieuws 25-03-2019 14:48
De punk/folkband Dropkick Murphys wordt door het Duitse gitaarmerk Duesenberg voorzien van een stel nieuwe instrumenten. De nieuwe gitaarlijn met de naam 'Alliance Series Dropkick Murphys' is uniek en exclusief; er worden er namelijk maar 96 exemplaren van gemaakt.

Mocht je nou zo'n mooie bas willen kopen in het Catalina groen? Dan krijg je om het prijs-leed te verzachten ook enkele accessoires meegeleverd zoals een uniek t-shirt met bandlogo, gebruikte plectrums van de band, een certificaat van authenticiteit in de vorm van een hockeypuck en een ambachtelijk bereidde houten standaard voor de exclusieve (bas)gitaar.

Rose Tattoo
De signature bas van Ken Casey komt dus in Catalina groen en is uitgerust met twee Bassbucker-elementen. De body heeft een dubbele cutaway en twee F-gaten. De knoppen op de bas zijn ook speciaal: de volumeknoppen zijn gegraveerd met de initialen van de muzikanten; de bas met KC en de gitaar met JD. De tone knop draagt het logo van Claddagh Fund, het goede doel van Dropkick Murphys.
Om het unieke gevoel van deze instrumenten af te maken, vindt men tussen de elementen een aangebrachte Rose Tattoo: dit verwijst uiteraard naar de gelijknamige grote hit van de band.

Alle specificaties en informatie over de Alliance Series Dropkick Murphys vind je op de Duesenberg website of op de site van importeur Musifacts.

Over wanneer de instrumenten verkrijgbaar zijn en wat de exacte prijs zal worden, is nog niks bekend.