aanmelden
Ernie Ball Music Man Joe Dart Signature Bass
Eindelijk!
Merknieuws 02-03-2019 12:13
Hij is er! De Joe Dart-bas van Ernie Ball Music Man. De eerste vijftig zijn voor 2000 dollar te koop via de website van zijn band Vulfpeck.

Het is een van die langverwachte bassen. Vulfpeck's Joe Dart stapte opeens over van Fender naar Music Man en opeens hoorden we niet meer:

'On Fender Bass: Joe Dart!'

Het werd nu iets als:

'On passive Music Man: Joe Dart!'

De bas ziet er inderdaad passief uit: alsof hij zelf een oud exemplaar kaal heeft geschuurd en de elektronica heeft versimpeld. We hadden de bas op de NAMM verwacht, maar daar zagen we Joe alleen met zijn eigen exemplaar, die hij af en toe even aan omstanders toonde.

Misschien is het een beetje raar. Op de faceboekpagina van Ernie Ball Music Man linkt het merk door naar de 'jaren tachtig' website van Vulfpeck en daar kan je de bas bestellen. Voor 1.999 dollar is 'ie van jou! Men doet geen moeite om de specificaties te beschrijven en op de website van Music Man konden we de bas helemaal niet vinden: want wat nou specs: als fan wil je die bas toch gewoon hebben?Maar natuurlijk hebben we de specs voor je gevonden. De bas heeft een essen body met een satijnafwerking, een gevlamd esdoorn hals met een mooie esdoorn toets. De passieve MM-humbucker is ontworpen in samenwerking met Dart en zijn bandgenoot Jack Stratton. De knoppenwinkel? De bas heeft slechts een volumeknop... ...maar wel een grote! De bas wordt voorzien van relatief helder klinkende flatwoundsnaren.

De eerste serie van vijftig stuks is uitsluitend via de website van Vulfpeck te bestellen en deze bassen - die in augustus geleverd gaan worden - krijgen een halsplaatje met 'First 50' er op. We verwachten dat de bas daarna via de normale kanalen leverbaar wordt.

In dit filmpje zie je meer over de bas en hoeveel geluiden Joe uit zijn signature haalt:En hier hoor je de bas tijdens een concert:Vulfpeck-website

Ernie Ball Music Man-website

Algam Benelux